نوید شاهد- سالگرد شهید علیرضا خونیکی را گرامی می دارد. به همین مناسبت گوشه هایی از زندگینامه وی را منتشر می کند. او روز پنجم مهرماه 1335 در روستای یوسف آباد از توابع شهرستان بیرجند متولد و روز سوم آبان ماه 1366 در منطقه عملیاتی بانه به فیض شهادت نایل شد.
به گزارش نوید شاهد خراسان جنوبی، شهید علیرضا خونیکی فرزند محمدعلی، روز پنجم مهرماه 1335 در روستای یوسف آباد از توابع شهرستان بیرجند و در ميان خانوادهاي متدین و متعهد به دنيا آمد. در سال 1341 که دوران کودکی خود را پشت سر می گذاشت، خاطره تلخ از دست دادن مادر، یکی از مرارت بارترین و سنگین ترین مقدرات الهی را برای او رقم زد.
مأنوس با دعا و مناجات
شهید علیرضا خونیکی، با شروع تحصیلات و ورود به مدرسه، موفق شد که تحصیلاتش را تا پنجم ابتدایی به پایان برساند. پس از آن بسیار به پدرش خدمت نمود و در کارهای کشاورزی همراه و دوشادوش وی تلاش می کرد. علیرضا بسیار شوخ طبع بود و همیشه با چهره ای خندان با مردم رفتار می کرد. به خواندن نماز اهمیت می داد و از روزه های خود غافل نمی شد. نسبت به اهل بیت (ع) ارادت داشت. در حد توان خودش، اطرافیان را تشویق به یادگیری علم می کرد. به خواندن دعای توسل و دعای کمیل بسیار علاقه داشت. اکثر شب ها، به مطالعه کتاب در زمینه انقلاب و اسلام می پرداخت.
از آنجایی که علیرضا کفالت پدر را به عهده داشت، از انجام خدمت سربازی معاف شد. اما او فردی انقلابی بود و گام هایش را در راه پیشرفت اسلام و قرآن برمی داشت. زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، در بسیج و کمیته امداد امام خمینی(ره) بسیار خدمت کرد و بیشتر فعالیت هایش در جهت تبلیغات بود. به راه امام و ارزش های انقلاب بسیار متعهد بود. در دوران جنگ تحمیلی 7 مرتبه به جبهه های نبرد شتافت و بیش از 29 ماه در میادین نبرد به هموطنان مبارزش یاری رساند. سرانجام روزسوم آبان ماه سال 1366 در عملیات پدافندی در محل بانه، در اثر فروریختگی کوه به مقام رفیع شهادت نایل گردید. پیکر مطهر شهید علیرضا خونیکی پس از تشییع در بهشت متقین شهرستان بیرجند به خاک سپرده شد. يادش گرامی و راهش پر رهرو.
منبع : اداره اسناد و انتشارات اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی