وصیت نامه شهید هوشنگ ترکاشوند به خانواده
بسم الله الرحمن الرحیم
با ستایش و حمد پروردگار به خاطر نعمت حیات و با سلام بر رسول اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) و آقا و سرورمان امام زمان (عج) و امام امت که خداوند تا کنار حضرت مهدی طول عمرش دهد و با سلام بر شما پدر و مادر گرامی (غفر الله لکم ان شاء الله)
پدر جان و مادر جان می دانم که با از دست دادن من بسیار ناراحت هستید و ناراحتی حاصله به هیچ وجه قابل شرح و تفصیل نیست اما از خداوند صبر بخواهید و خوشحال باشید که شما هم چیزی داشتید که هدیه کنید و شکرگزار باشید که فرزندتان سعی داشت در راه خیر باشد و فرزندان دیگرت نیز الحمدلله هر کدام به نوبه خود در همین جهت هستند. والدین عزیزم جداً مرا ببخشید که هیچ نتوانستم قدمی در جهت خدمت گزاری شما بردارم وکمکی در رفع مشکلات زندگی به شما بنمایم ولی ان شاء الله که بتوانید در عوض به زیارت ابا عبدالله (ع) نائل شوید اما نکاتی هست که به آنها اشاره میکنم:
اول: آن که مقدم بر هر کار و هر چیز نماز را بر پا دارید که اگر نماز آن چنان که شایسته است بر پا دارید روزی ۵ بار هدف زندگی را یادآوری نموده و به خطاها و گناهان اقرار و طلب آمرزش و اصلاح نموده و تجدید الفت و پیوند با خالق هستی میشود و این خود بالاترین نیرو برای اصلاح ما خواهد بود.
دوم: آن که قرآن را حتی المقدور روزانه تلاوت نموده و به ترجمه آن توجه نمائید که دستورالعمل زندگی ما ابتدا در قرآن است و اگر با آن آشنا نباشیم و آن را در متن زندگی قرار ندهیم چگونه میتوانیم ادعای مسلمانی کنیم و مثل کسی میماند که بگوید باسوادم در حالی که تا حال خط نخوانده.
و سوم: تبعیت از فقهای عظام کنید و در مسائل احکام، رساله عملیه را مدنظر داشته باشید زیرا به حکم عقل و شرع یا بایستی طبیب باشیم یا به دستور طبیب عمل کنیم این را هم، یا باید فقیه باشیم یا به دستور فقیه عادل عالم به زمان و اعلم گردن نهیم.
چهارم: این که از احکام ولایت فقیه تبعیت و این مسئله در کنار همان مسائل نماز و روزه و حج … است در طول زندگی ائمه اطهار و این مسئله چند سال حکومت اسلامی محرز گردید که هیچ حکومتی حکومت حقه نیست الا حکومت اسلامی و هیچ رابطهای بین امت و امام و ملت و دولت صحیحتر و سالمتر (از هر نظر) از آن چه که اسلام در این زمینه شرح و تبیین نموده است، نیست و نخواهد که باشد که کلیتی از آن را که در حد اطلاع خودم است متذکر میشوم: آن چه که مأموران و مسئولان دولتی انجام میدهند به نظر شما یا صحیح است یا ناصحیح. اگر صحیح است بایستی که مشوق آن باشیم و الا بایستی اگر تماس مستقیم میتوانیم داشته باشیم مستقیماً ً اشکال را به وی گوشزد و علت آن را جویا شویم آن گاه یا اشکال ما وارد نیست و جواب میگیریم یا وارد است که در این صورت هم یا قبول میکند فبحا المراد، یا قبول نمیکند، آن گاه به مسئولان بالاتر یا کسی که میتواند روی او نفوذ داشته باشد مساله را در میان میگذاریم و باز هم به همین ترتیب اگر اشکال بود به مسئولین بالاتر یکی پس از دیگری مسئله مطرح میشود و این روال امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی است و همین طور که ملاحظه فرمودید ایراد و اشکالی به نظر رسیده در مورد مأمورین و مسئولین دولتی نبایستی با افرادی که ذیربط و ذیصلاح نیستند در میان گذاشته شود که در این صورت دو گناه انجام گرفته یکی غیبت و دوم تضعیف حکومت اسلامی.
پنجمین مسئله: این که برای اطعام مسکین و یتیم توجه خاصی قائل شوید و انجام دهید که یکی از اوامر اسلام است و اگر به صورت ناشناس و مخفی انجام دهید حب دنیا را در دلتان کم نموده و ریا را همین طور، قلب را سلیم و رحمت پروردگار را جلب مینماید. سعی کنید که برای این کار حد و اندازهای قائل نشوید چرا که نمونه گویا رفتار امامان معصوم است. پدر جانم و برادران عزیزم تا آن جا که مقدور است در کارهای اجتماعی عالم المنفعه همان طور که از سابق کوشا بودهاید تا پایان عمر باشید که موجب رضای پروردگار است و یکی از عبادات بزرگ. این گونه کارها را به نفع مردم و برای ر ضای خدا انجام دهید و چون برای خشنودی خداست پس نه تشویق مردم شما را فریفته کند که ماشاءالله به فلان و نه دشنام و تهمت و بد و بیراه آنها شما را دلسرد کند گرچه مشکل است و شیطان هم وسوسه میکند اما خدا قادر و متعال و ارحم الراحمین است و یاری میکند.
ششمین صحبت: در مورد انتخاب عروس و داماد (ان شاءالله) برای خانواده چند مورد ملاک قرار دهید و بس: فرد مورد نظر اول از همه از حرام پرورش نکرده باشد که پرورش از حرام بالاخره خودش را نشان میدهد. دوم آن که اهل خدا و اسلام و نماز و مسئله و منبر و مسجد باشد. سوم این که، با هوش و استعداد باشد و با سواد، نه کودن و خرفت. چهارم، کوشا و فعال و اهل کار باشد و از داشتن هیچ شغلی برای رضای خدا خجالت نکشد و عار نداشته باشد و متوجه باشید به هیچ رو زیبایی ظاهری و مال و منال و طایفه و پست و مقام را دخالت نداده بلکه با چهار ضابطه مذکور هر کسی مقدم و افضلتر بود حق انتخاب با شماست و انتخاب کنید و این خود خیلی هم خوب است چرا که با جهت صحیح، موجب رقابت میگردد. و ان شاءالله به موقع بچهها را مزدوج کنید یعنی هرگاه خودشان رغبت داشتند مقدمات را فراهم کنید و نبایستی که نگران خرج و مخارج باشند که خداوند وعده کمک داده.
هفتمین مطلب: شغل برادران که الحمدلله همه شان از حلال پرورش پیدا کردهاند و اهل اسلامند تا آن جا که میتوانند درس بخوانند و علم بیاموزند اگر چه شبانه شده یا متفرقه یا … و کارهایی را به عنوان شغل انتخاب کنید که سازنده و تولیدی باشد حال چه در نظام اداری یا شغل آزاد که الان مملکت به کار و تلاش و ابتکار و اختراع و مدیریت صحیح محتاج است. پس اول بایستی به عنوان یک مسئولیت شغلی انتخاب و در مرحله بعد توجه به کسب روزی باشد لیکن در بند آن نباشند و اصلاً ً دلهره آن را نداشته باشند که خداوند رزاق است و وعده کرده که بندگانش را روزی میدهد لکن دلهره بی کاری و تنبلی و سر بار جامعه بودن را داشته باشند و از آن اجتناب کنند. خواهرانم هم یک مقدار بیشتر از پسران بایستی تشویق به علم آموختن شوند وی نهایتاً ان شاءالله یا در حرف پزشکی که الان نیاز آن واجب است و یا معلمی دختران مشغول شوند تا این که خدا چه خواهد.
و هشتمین گفتار: پدر و مادر عزیزم هیچ گاه اجر خودتان را با منت گذاشتن برکسی یا حتی رخ کشیدن کسی که بله پسر ما شهید شده از بین نبرید البته می دانم که نمیکنید، چه شما به خدا قرض دادهاید و بایستی از او پاداش بخواهید و در عین حالی که بایستی به موقع دیگران را از امر به معروف یا نهی از منکر نمائید و خدمتگزار مردم باشید نبایستی از آنها توقع خوبی یا قدرشناسی یا پاداش داشته باشید که اشخاصی هستند به موقع تقسیم منفعت از همه جلوتر و پر توقع تراند و موقع انجام وظیفه وامانده ترین هستند.
به امید پیروزی و نصر اسلام و ظهور آقا (عج) و طول عمر امام تا کنار حضرت مهدی و باز شدن راه کربلا قبل از رسیدن سال ۶۳
و من الله توفیق و علیه التکلان
هوشنگ ترکاشوند
از طرف :
محدثه علی پور، مدرسه فضیلت